Fotografie fără E-uri – prefață

Vă spun drept, am ajuns dependent de pseudostudioul meu de-acasă, de lumini, softbox-uri, snoot-uri, flash-uri, triger-e radio etc etc etc.

Cu greu mai gândesc o imagine fără să includ si factorul artificial în ea, trebuie să aranjez in cap luminile, trebuie să modific culoarea fundalului cu un filtru, tre să pun un grid pe reflector sau pe softbox, și tot așa.

Pe de altă parte, a inceput iar să se lungească ziua, ori… dimineață soarele apare mai devreme în conflict deschis cu somnul meu – așa că am inceput lupta cu răsăritul: am facut un raid prin magazine și m-am dotat cu baricade anti soare: jaluzele… draperii… și mi-am transformat dormitorul în bastion al intunericului.

Testând rezistența noii garnizoane împotriva mișelelor raze de soare, am observat primele semne de disperare… ale lui: a apelat la metode subversive, demne de cele mai perfide agenții de informații. În funcție de cum aranjam draperiile sau jaluzelele, încerca nemernicul sa creeze tot felul de lumini si reflexii, umbre, căruia un om preocupat si pasionat de fotografie greu i-ar fi rezistat. Ei bine am cedat… oarecum… am ajuns la un armistițiu. I-am zis soarelui ca o să-l țin totuși afară dimineața cât dorm, dar după care o să mă ocup metodic de el, sa vedem în ce masură putem colabora.

Prin urmare voi incepe un studiu metodic la luminii naturale, asta pentru ca i-am promis, dar și pentru a scăpa de oarecum dependența mea de luminile artificiale.

Și pentru ca totul a inceput de la fereastra mea din dormitor, atunci primul subiect este lumina de la fereastra… , firește 🙂

In acest moment, primul capitol, lumina de la fereastra se află în lucru… îi o să apară în azi-maine. Următoarele trebuiesc scrise, prin urmare dacă te gasești interesat de subiect și poți ajuta ca model, fotograf de making of, make-up artist, asistent sau bodyguard trimite-mi un mesaj la: ovidiu@photostories.ro

One thought on “Fotografie fără E-uri – prefață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *