Năstase și Măriuca față cu foto-acțiunea

Năstase și Măriuca îndura periodic lumini de blitz, re-organizari de scene uneori sunt nevoiți să păraseasca micul studio, participă la post-procesare, citesc și ei ce mai apare in domeniu, și vizionează căte și mai căte imagini.

  • Năstase, crede el, este un expert fotograf desăvârșit. Comentează energic fiecare imagine, orice slideshow e insotit de un sughiț puternic, așa cum fac rațele de cauciuc când le strâng bebelușii de gât. Este un fin observator al detaliilor pe care le evidențiază prin creanguța de pe care sughite, în rest, sughițul este la fel, firește…

Mai e ceva la Năstase. Are o pasiune fantastică pentru tehnica foto. Si-a lăsat urmele pe toate flash-urile, softboxurile și stativele pe care le-a gasit în cale. Dacă aș lăsa camera nesupravegheată sunt sigur ca aș găsi repede câteva sute de cadre trase de Năstase.

 

  • Măriuca e nu are penajul colorat al lui Năstase, și nici vocea atât de puternică. Ea e ceva mai ocupată cu ouale pe care le face cu perseverentă, repară cuibul pe care Năstase tocmai l-a stricat încercând să pară util, hrănește puiul ce tocmai a ieșit. Când e colivia deschisă, nu prea pare interesată de toată tehnica din dotare, face un tur de recunoaștere, și se intoarce la treburile ei și la vizionatul tăcut de fotografii.


 

 

Deci: având o așa permanentă interacțiune cu domeniul acesta. am să-i rog din când în când pe Năstase și pe Măriuca să ne mai spună ce cred ei despre ce și cum se mai întâmplă prin lumea fotografică. Năstase cu gura mare și Măriuca atunci când va fi ceva de apreciat 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *